Den återkommande konferensen Corpora & Discourse International Conference firade i år sitt 20-årsjubileum i den charmiga italienska bergsstaden Bertinoro. Platsen för evenemanget var den på en bergstopp belägna medeltida borgen som idag ägs av Universitet i Bologna. Det var den sjätte konferensen med detta namn sedan 2002 och den organiserades av medlemmar av Corpora, Linguistics, Technology (CoLiTec) vid Universitet i Bologna och medlemmar av SiBol-gruppen. Omkring 60 personer var anmälda och två sessioner avlöpte parallellt.

Regnoväder i Bertinoro, Italien. Foto: Irene Elmerot.

Medverkade gjorde Thomas Samuelsson och Irene Elmerot från Slaviska avdelningen med var sin presentation, i sektionerna "Ordbildning i politiskt språk" respektive "Genus". Bådas presentationer mottogs med flera frågor och interaktion från åhörarna och det blev intressanta diskussioner mellan sessionerna.

Strax innan Irene skulle börja sitt föredrag utbröt åskoväder och skyfall. Presentationslokalen översvämmades och Irene erbjöds istället att tala i det imponerande Freskrummet med bilder från 1600-talet.

Alan Partington och alla andra i organisationskommittén gjorde ett fantastiskt jobb med arrangemanget. Konferensens sammandrag kan laddas ner här.

Tidigare konferensdeltagande:
Corpora and Discourse International Conference 2020