"Det hela började när Tjajkovskij studerade musik på konservatoriet och fortsatte under hela hans yrkesliv", säger Ludmila Pöppel, som kommer att prata om det fruktbara samarbetet mellan Rysslands stora poet och Rysslands stora kompositör. Föreläsningen görs i samband med vårens uppsättning av Eugen Onegin på Kungliga Operan, en opera som har spelats på världens stora scener under nästan 140 år.

Ludmila Pöppel är docent i ryska vid Stockholms universitet. Hennes forskning behandlar modern rysk språkvetenskap, och hon studerar även sambandet mellan språk och kultur.

Vetenskap i Guldfoajén är ett samarbete mellan Kungliga Operan och Stockholms universitet. Tillsammans erbjuder vi öppna föreläsningar kopplade till några av Operans mest intressanta föreställningar.

Föreläsningarna är alltid gratis och öppna för alla. För säker sittplats, kom i god tid!

----

Föreläsningen kan räknas som "allmän" för kurser med detta obligatorium i kursplanen.