Den tjeckiske filosofen Jan Patočkas klassiska text ”Inledning till fenomenologisk filosofi” blir äntligen tillgänglig på svenska i översättning av Leo Kramár. I samband med utgivningen äger ett samtal rum om filosofens liv och verk. Patočka (1907–1977) är en av centralgestalterna i europeisk filosofi under 1900-talet och hans tankar får allt större spridning. Samtidigt var han under sin livstid en stark röst i den underjordiska tjeckiska kulturen, bl.a. som en av initiativtagarna till Charta 77.

Tora Hedin är fil dr i Slaviska språk och lektor i tjeckiska vid Stockholms universitet

Leo Kramár är ekonom och Patočkaöversättare

Gustav Strandberg är doktorand i filosofi på Södertörns högskola. Han skriver den första svenska avhandlingen om Patočkas filosofi.

Evenemanget är ett samarbete mellan Tjeckiska Centret, Södertörns högskola, Aspekt förlag och Stockholms universitet.

Kan räknas som allmän föreläsning för studenter vid Slaviska institutionen.

Efter samtalet serveras förfriskningar