Prof. emeritus Magnus Ljungren presenterar Kazimiera Ingdahls postumt utgivna bok Rywka och Janina. Två polskjudiska flickors vittnesbörd om Förintelsen.

Kazimiera Ingdahl gav 2012 ut sin mäktiga dokumentation "Icke helt och hållet skall jag dö" om polskjudiska relationer i historiens ljus – i grunden ett försök att komma till rätta med det eviga, på senare tid åter plågsamt aktualiserade polskjudiska "såret." Denna studie fullföljer och fördjupar i ett mindre format ett viktigt avslutande tema i den tidigare volymen: de polskjudiska barnens upplevelse av Förintelsen.

Kazimiera Ingdahl (1947–2017) var professor i slaviska språk vid Stockholms universitet.

Magnus Ljunggren är professor emeritus i rysk litteratur vid Göteborgs universitet, kulturskribent och författare.

Anslut via Zoom ==>