Den 22 november firade Slaviska institutionen sitt 70-årsjublileum med en stor fest på Westmanska palatset för alla anställda, tidigare anställda och slavistkolleger från andra universitet. Även två nittioåriga damer, studenter på institutionen i början av 1950-talet, deltog i firandet. Längre fram på kvällen var det eftersläpp för studenter, två band, ”The Russian Bandits” och ”Kiselo Mleko”, spelade och glädjen stod högt i tak. Sammanlagt ca 250 personer hade hörsammat inbjudan. Slaviska kören sjöng folksånger och många tal hölls med tillbakablickar på de gångna 70-åren.

Glädjen blandades dock med vemod eftersom Slaviska institutionen – som alltid varit en väl fungerande enhet med ett gott arbetsklimat – kommer att upphöra vid årsskiftet och bli en del av en storinstitution.

Bilder: Natasha Ringblom