Ditt eget personliga schema

Stockholms universitet har köpt in TimeEdit 3 för schemaläggning och lokalbokning och gjort det tillgängligt för samtliga institutioner. Det innebär en mängd fördelar. Till exempel kan en student, som läser flera kurser på olika institutioner, nu enkelt se sitt eget personliga schema och kunna se var schemat krockar eller vilka kurser som går att kombinera och läsa parallellt. All man behöver göra är att ange vilka kurser man vill se i schemat.

timeeditbild

Det finns också en mängd olika sätt att presentera schemat på ett sätt som passar en själv; som listschema: alla händelser i kronologisk ordning uppifrån och ner, eller som grafiskt schema, dvs som klassiskt "skolschema" med dagar vertikalt och tider horisontellt. Det går att välja vilka data som ska visas i schemat, vilka datum, tider och veckodagar som ska visas. På så vis kan man enkelt låta bli att visa info som man tycker är överflödig; tex ser det rörigt ut när alla kurstillfällen för en schemahändelse visas - klicka bort det helt enkelt! Här hittar du det publika schemat och kan testa själv!

När man väl hittat ett utseende man gillar och valt de kurser man ska gå, så kan man spara länken eller bokmärka den, så kan man enkelt återvända till schemat för att se var man ska vara närmaste tiden.

SKRIV INTE UT schemat

Pappersutskrifter ändras inte när schemat ändras… Det borde vara ett tillräckligt argument för att inte skriva ut! Alla ändringar av lokaler, tider etc, kommer föras in i TimeEdit löpande och skriver du ut schemat i början av terminen och tittar där, så är risken stor att du missar en lokaländring exempelvis. Aktuellt schema är alltid det du ser på webben och några andra kanaler för schemaändringar kommer vi inte att ha. Vi hoppas det ska komma en aviseringsfunktion i TimeEdit så att du kan prenumerera på ändringar i ditt schema, men tills vidare får du helt enkelt titta i schemat innan du åker ut till universitetet, så du inte åker förgäves om en lektion tex är inställd eller har flyttats. Använder du ett kalenderprogram i din dator eller telefon, typ iCal för mac, så kan du enkelt prenumerera på ett utvalt schema; sök reda på det schema du vill ha, klicka på Anpassa och sedan Exportera. Där hittar du "Länk för prenumeration" som du kan klistra in i ditt kalenderprogram. På så vis är du alltid uppdaterad!

Här får du några exempel att utgå ifrån och göra egna ändringar - klicka på "Andra sökning" uppe t.v. och klicka bort kurser som du inte vill se eller experimentera med andra ändringar. Exempellänkarna visar mån-fre; det kan vara klokt att ändra så att lör-sön syns i schemat och ändra tidsspannet fram till januari, så att du även ser tentatillfällen när de tillkommer senare:

Hoppas du kommer att gilla de nya möjligheterna!

-----