Bland annat tack vare stöd från Henrik Granholms Stiftelse har ett stort förnyelsearbete kunnat genomföras i Wordalist, Slaviska institutionens webbaserade övningsverktyg.

Några av nyheterna

:

- Wordalist har fått ett helt omarbetat utseende. Övningsläget har fått en mer logisk utformning."Auto-loopfunktionen" fungerar nu som det var tänkt från början, och man kan själv ställa in hur många frågor som ska repeteras.

- Gränssnittet för att skapa egna övningar har omarbetats från grunden och ger nu många nya möjligheter att formge sin övning.

- Ägaren till en övning kan ge andra användare rättigheter att administrera övningen.

- Tack vare en utökad profilsida kan Wordalist nu rekommendera övningar och vänner.

Alla planerade nyheter är ännu inte släppta, till exempel kommer Wordalist att kunna anpassa inlärningen efter den individuella "glömkurvan". Detta och mer kommer under hösten. Stay tuned!

Redan wordalistanvändare? Uppdatera din profil!

Har du redan ett konto i Wordalist? Passa på att Uppdatera din profil. Lägg till en bild och nivåklassa de språk du övar eller redan är flytande i. På så vis kan Wordalist rekommendera dig övningar och vänner!

Inte prövat Wordalist ännu? Registrera dig gratis idag!

Har du inte testat att jobba med Wordalist? Att använda Wordalist är helt gratis. Registrera dig för ett Wordalistkonto redan idag! Läs kom-igång-sidan. Prova sedan till exempel David Minughs "Academic vocabulary" eller "Vocabulary training". Klicka på "Join exercise" och sedan på "Start practise".

Betaversion

:
Det Wordalist som ligger ute på nätet nu är en betaversion; dvs fullt funktionsduglig eller "fully operational", som Darth Vader skulle sagt, men kan innehålla vissa buggar. Vi är därför tacksamma om den som använder Wordalist under augusti rapporterar till oss ifall man stöter på några konstigheter.