Eugene Rivelis monografi ”Kak vozmozjen dvujazytjnyj slovar” har recenserats i det senaste numret av tidskriften ”Russkij jazyk v nautjnom osvesjtjenii” Nr. 1 (17), M., 2009. Tidskriften ges ut av Institut russkogo jazyka RAN och är en av Rysslands mest ansedda språkvetenskapliga publikationer.

Trots att redaktionen domineras av trofasta anhängare till Moskvas semantiska skola vars språksyn skiljer sig i grunden från den som Eugenes avhandling bygger på, har boken mottagits vidsynt och övervägande positivt. Bl.a. anser recensenten att studien är aktuell, och den annalkande kognitiva lexikografins grunder redovisas i form av en utförlig genomgång av varje kapitel. Många viktiga metodologiska avsnitt citeras samt ett antal analytiska exempel ur boken presenteras för läsaren för att åskådliggöra teorin bakom verket.
Den intresserade kan bekanta sig med artikeln här.