Smartword blir Wordalist

Sedan ett par år använder studenter vid Slaviska och Engelska institutionerna Smartword för att öva glosor och grammatiska strukturer. Förbättringar i resultat för dem som använt Smartword har varit tydliga. Under hösten har ett intensivt arbete bedrivits med att skapa nästa version av Smartword, som därmed byter namn till Wordalist.

Prova Wordalist idag!

Du kan registrera dig och börja använda Wordalist nu på direkten. En enklare registrering har du nog inte sett... tar två sekunder, sen är du igång. Via "Snabbstart" kan du hitta övningar i ett visst språk. Pröva t.ex. David Minughs övning "Academic word list (AWL)"

Nyheter i Wordalist

- Skapa egna övningar. Ett mycket användarvänligt gränssnitt låter dig skapa dina egna övningar med en blandning av olika frågetyper som glosfrågor, luckfrågor och flervalsfrågor. För att markera betoning eller vilket ord som ska vara "luckordet" klickar man helt enkelt på en bokstav eller ett ord när man matat in sin fråga! All inmatning kan skötas från tangentbordet utan att man behöver fara efter musen hela tiden. Det gäller både vid övning och när man skapar frågor.
- Hoppa fritt mellan övningar och avsnitt när du övar. Du kan alltid återkomma till samma ställe du var i en övning du lämnat; klicka på "Resultat" i vänstermenyn och du kan återuppta en övning du hållit på med tidigare. Wordalist minns var du lämnade övningen även om du loggar ut..
- Vänner. Du kan bjuda in kompisar och hitta nya vänner i Wordalist. Den här funktionen är ännu i sin linda. Snart kommer Wordalist att kunna hitta personer med liknande intressen som studerar varandras språk.
- Varje övning och avsnitt har sin egen unika webbadress och man kan enkelt tipsa om en bra övning, så här:
- Inte bara språk: möjligheten att göra flervalsfrågor öppnar för helt nya typer av övningar. Testa vad du kan om rysk historia och ryska författare!
- Smart, automatisk "loopback"-funktion gör att du aldrig behöver memorera fler än 5 nya ord eller frågor när du övar.
- ... och nya funktioner kommer hela tiden! Håll utkik!