Våren 2000 spelade Sveta, Åke och Gustav två låtar på en slavisk pub i Gula Villan. Sedan dess har bandet bytt namn flera gånger och medlemmar har gått och tillkommit, på sista tiden tillkommit ovanligt mycket - vi är 8 pers i bandet (David, Gustav, Jakob, Mattias, Mika, Roman, Yoko och Åke). Vi får väl snart döpa om oss till Ryska Storbandet..;-)

Viktor Tsojs och hans band Kino's musik har hela tiden utgjort stommen i vår repertoar men även annan rysk rockmusik har förekommit. På den tiden Sveta och Renata var med hade vi en spelade vi en hel del Zemfira-låtar. Andra band vi spelat är Notjnye snajpery, Najk Borzov, Mit'ki, Undervud, Akvarium... men vi återvänder alltid till Tsoj och Kino. I grund och botten får man väl betrakta oss som ett hyllningsband till Tsojs minne, och förmodligen det enda kinocoverbandet i Sverige. I Portland, USA, finns Kino Proby, som påstår sig vara världens bästa kinocoverband - kom och bedöm saken själv den 25 maj!!

Under Slaviska institutionens studieresa i påskas hade "The Russian Bandits, Light Version" en bejublad spelning i Novgorod, i en replokal i källaren på universitetet. Se nedan några bilder. Genrepet på hotellrummet i Novgorod kan du kolla på YouTube.