Gustav och Jakob

Våren 2000 spelade Sveta, Åke och Gustav två låtar på en slavisk pub i Gula Villan. Sedan dess har bandet bytt namn flera gånger och medlemmar har gått och tillkommit, på sista tiden tillkommit ovanligt mycket - vi är 11 pers mer eller mindre aktiva i bandet; Anna Karin (trumpet), Axel (gitarr) David (bas), Gabriella (sång), Gustav (trummor), Jakob (sax), Mattias (gitarr), Mika (bas), Roman (ak.gitarr), Yoko (fiol) och Åke (gitarr). Vi får väl snart döpa om oss till Ryska Storbandet..;-).

Sveta och Renata

Joina Ryska bandets Facebook-grupp!

AKTUELLT:

[inget på gång just nu... för bandet har tagit lite paus men kommer säkert tillbaka när vi blivit ohejdbart spelsugna igen]

GAMLA NYHETER:

- Ryska bandet spelade tillsammans med ett band från Archangelsk, Blind Vandal, på Kafe 44 den 27/4.
- Spelning på Gula Villan fredag 23/4
- Ryska bandet åkte och spelade i Moskva och Archangelsk 28/2-5/3, 2010. Enbart kino-covers, så vi återtog tillfälligt vårt gamla namn "Kak v Kino!". Läs mer och joina Ryska bandets Facebook-grupp!
- Spelning på Gula Villan fredag 27/11, 2009.
- The Russian Bandits spelade tillsammans med ett band från Vitryssland, The Toobes, på Southside Cavern, Hornsg 104, 1 maj 2009. Gästartist Axel Jonsson.
- Lördagen den 28/3, 2009 spelade RB i Gula Villan!
- Fredag den 31 oktober 2008 var det pub i Gula Villan i Slaviska föreningens regi. Ryska bandet kom dit och rev av ett gäng kinolåtar och lite annat ryskt.
- Torsdag den 27 mars 2008 spelade Mobila Sektionen av Ryska Bandet (kvartett bestående av Åke, Gustav, Mika och Jakob) på Bistro & Café Hijazz vid centralstationen i Uppsala. Då var det Kino/Viktor Tsoj för hela slanten! Arrangör Filmfestivalen KinoRurik.
- Lördag den 29 mars 2008 spelade hela ryska storbandet Tsoj och annan rysk rock på Slaviska föreningens pub i Gula Villan. Supergästartist var Gaby Jangfeldt!
______

Kino (Viktor Tsoj 3:a fr.v)

Viktor Tsojs och hans band Kino's musik har hela tiden utgjort stommen i vår repertoar men även annan rysk rockmusik har förekommit. På den tiden Sveta och Renata var med hade vi en spelade vi en hel del Zemfira-låtar. Andra band vi spelat är Notjnye snajpery, Najk Borzov, Mit'ki, Undervud, Akvarium... men vi återvänder alltid till Tsoj och Kino. I grund och botten får man väl betrakta oss som ett hyllningsband till Tsojs minne, och förmodligen det enda kinocoverbandet i Sverige. I Portland, USA, finns Kino Proby, som påstår sig vara världens bästa kinocoverband - kom och bedöm saken själv på vår nästa spelning!

Under Slaviska institutionens studieresa påsken 2007 hade "The Russian Bandits, Light Version" en bejublad spelning i Novgorod, i en replokal i källaren på universitetet. Se nedan några bilder. Ett väldigt opluggat genrep på hotellrummet i Novgorod kan du kolla på YouTube.

Mika, Åke och MattiasGustavPubliken