Enklast hittar du länkar till schemat för din kurs via kurssidorna.

Du kan även se vad som pågår just nu och ett dygn framåt via www.slav.su.se/schemanu

Man kan förstås själv leta reda på det man behöver se i schemat direkt i TimeEdit. Sök på den kurs och den tidsperiod* som intresserar dig. Läser du samtidigt vid flera institutioner kan du t.ex. söka fram flera kurser och se schemat för dem alla samtidigt - mycket praktiskt för att se om något krockar t.ex.

* OBS att den förinställda tidsperioden för schemasökning är ibland är fel inställd för vårt schema eftersom vi ofta startar någon vecka senare (eller tidigare..) än resten av universitetet; var observant på vilka datumgränserna är när du söker själv i TimeEdit!

Det går att filtrera sökresultatet så att man bara ser de saker man vill. Kanske man t.ex. bara läser ett par delkurser av en kurs; då kan man välja att inte visa de övriga.

När du utformat ett schema som passar dina behov, kan du under "Prenumerera" hitta en länk och klistra den in i ett kalenderprogram och på så vis alltid ha det senast uppdaterade schemat datorn eller smartfånen.

Vi avråder bestämt från att skriva ut schemat på papper eller spara ner det som en statisk pdf; när vi gör ändringar, byter lokal, flyttar något, eller tvingas ställa in, så syns det alltid online, medan din pappersutskrift eller pdf troligen inte kommer ändras av sig själv... tja, om du inte råkar ha tillgång till harrypottermagiskt papper eller något sådant.

Läs mer om schemat, om gruppindelning, deltidsstudier, tentor, och fler nyttiga tips!